Over ons2018-11-20T19:31:14+00:00

Over ons

’t Gouden Mandeken is een bruine kroeg met een rijke geschiedenis. Ooit maakte het gebouw deel uit van het Groot Vleeshuis. In een ander leven werd er Noord-Afrikaanse keuken geserveerd. Maar de laatste dertig jaar wordt er naast een blokske kaas, een chipke en een koffietje vooral bier geserveerd. ’t Mandeken wordt de laatste jaren uitgebaat door Yo en hij wordt hierin bijgestaan door een team van deskundigen met jarenlange café-ervaring, zowel voor als achter de bar.

Het café kent een divers publiek, gaande van Spaande en Duitse toeristen die elk apart wensen te betalen, luidruchtige Nederlanders en decadente Russen tot vaste stamgasten die een eigen rekening hebben. Net zoals het publiek zijn ook de zitgelegenheden zeer divers. Aan de bar kan men snel aan de praat geraken met de vaste gasten of het personeel, in de zaal kan men plaatsnemen aan één van de negen tafels. Wie de trap neemt komt uit op het eerste verdiep waar lange tafels plaats bieden aan grotere groepen. De romantische zielen kunnen plaatsnemen aan de gekleurde ruiten die uitzicht bieden over de Pens- en Groentenmarkt. Wie graag plaatsneemt onder de blote hemel kan zoweel voor- als achteraan terecht op één van onze terrassen.

Kijk zeker eens rond op onze website. Onze bierkaart staat integraal online. Wie in groep komt kan via de contactpagina een tafel reserveren. Komt u met een grote groep, dan kan u zelfs een zaal reserveren. U kan meer info vinden over ons drankje van de maand. Vergeet ten slotte zeker niet onze facebook pagina, internationale bierwinkel en Gents bier te bekijken!